Dorotea kommun söker IFO-chef

Dorotea
Heltid
I Dorotea kan Du förena det småskaliga med det storslagna! Det småskaliga hittar du i Dorotea kommun med ca 2 800 invånare varav ca 1 500 bor i tätorten Dorotea med närhet till allt. Det storslagna representeras av vår till ytan stora kommun. Vår natur och närhet till fjällvärlden med alla dess upplevelser och ett rikt friluftsliv med goda möjligheter för jakt, fiske, svamp- och bärplockning mm. Utmärkande för Dorotea är medborgarnas samhällsengagemang och vårt goda näringslivsklimat med hög andel egna företagare, kvinnor som män. Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Dorotea kommun söker en ny IFO chef!

Vår IFO chef går vidare till nya utmaningar och därför söker vi en ny chef till Individ- och familjeomsorgen (IFO). IFO är en verksamhet där olika delar tillsammans utgör en helhet. Vi arbetar med ekonomiskt bistånd, missbruk, barn- och ungdom och med familj och öppenvård. I enheten har vi idag 5 medarbetare med hög kompetens och olika lång erfarenhet av socialt arbete.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som är intresserad av utveckling och kan stötta medarbetarna. Du är en person som har goda ledaregenskaper och är tydlig, engagerad, fokuserad och resultatinriktad. Du klarar att arbeta självständigt och i grupp. Du har drivkraft och kan fatta samt förmedla beslut. Du är intresserad av verksamhetsutveckling. IFO-chefen ingår i förvaltningschefens ledningsgrupp och samverkar internt och externt med tex skolan, regionen, myndigheter mm. Vi söker dig som är en god kommunikatör i tal och skrift, samverkansinriktad, strukturerad och stress tålig. Vi tror att du är en god förebild och har erfarenhet av att leda och verka i kommunal verksamhet. För medarbetarna på enheten är det viktigt med en närvarande chef som kan motivera och entusiasmera. Därför ser vi att du som ledare har förmåga att leda genom andra, mod att ge mandat och tillåta andra att växa med uppgiften. Ditt ledarskap entusiasmerar och bidrar till en organisationskultur som präglas av öppet klimat och god arbetsmiljö. Eftersom arbetet innebär många kontakter med olika människor är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ och att du på ett engagerat och prestigelöst sätt kan leda och inspirera andra. Din uppgift blir att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten. Du förväntas nätverka med IFO chefer i regionen.

Du arbetar mot uppsatta mål och ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalité och arbetsmiljö. Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss i Dorotea kommun. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjligheter att påverka utvecklingen inom IFO. Din närmaste chef är förvaltningschefen.

Kvalifikationer:
Vi vill att du har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har arbetat inom socialtjänsten med myndighetsutövning. Du har erfarenhet av att leda i en politisk styrd verksamhet i ständig förändring och med budget-, verksamhets-, arbetsmiljö- och personalansvar. Körkort är ett krav.
Vid urvalet kommer vi att värdera dina personliga egenskaper samt din inställning till uppdraget i kombination med utbildning och erfarenhet. Körkort klass B - Bil.

Arbetslivserfarenhet:
Chefserfarenhet från socialtjänst: erfarenhet efterfrågas

Om lön
Månadslön, individuell

Om anställningsvillkor
Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning. Provanställning kan förekomma. Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Tveka inte att ta kontakt med någon av oss om du har några funderingar över tjänsten. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Förvaltningschef Katrin Ek, 0942-141 09, katrin.ek@dorotea.se

Facklig företrädare- Vision
Ingela Lindberg, 0942-140 31, ingela.lindberg@dorotea.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018 07 16
Kommunen tar endast emot ansökningar via www.hrsupporten.se/dorotea.php
 
Varaktighet/Arbetstid
Heltid, tillsvidare

Arbetsgivare
Dorotea kommun

Sista ansökningsdag:

2018-07-16 Sök tjänsten