Vi söker VD/Verksamhetschef till Dormsjöskolan

Hedemora
Heltid
Dormsjöskolan, som firar 60 års-jubileum i år, är ett privat HVB-hem utan enskilt vinstsyfte med integrerad friskola som tar emot barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder samt social problematik. Dormsjöskolan har tillstånd för Boende enligt Socialtjänsten (SoL), Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) samt Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Skolverksamheten har tillstånd från Skolverket för grundskola, grundsärskola samt gymnasiesärskola. Verksamheten har god ekonomi, gott renommé och goda relationer till ungdomarna, föräldrarna och uppdragsgivarna. Stödfunktioner finns i form av bl a ekonomi- och personalfunktion, enhetschefer, samordnare och rektor. Verksamheten är naturskönt belägen vid sjön Dormen i södra Dalarna, Hedemora kommun.

Är du intresserad av att vara med och fortsätta utveckla Dormsjöskolan som den drivande chefen?

Anställningen
Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde sker vid årsskiftet 2018/2019 eller enligt överenskommelse. Placeringen är på Dormsjöskolan i Hedemora kommun.

Arbetsbeskrivning
Du har det övergripande ansvaret för verksamheten, personalen och budgeten för Dormsjöskolan. Ansvaret omfattar HVB, friskola och elevhälsan. Verksamhetschefen är även vårdchef enligt funktionsbeskrivning i SOSFS 2003:20 (S) och rapporterar till styrelsen.

Du leder ledningsgruppens arbete och ansvarar för att verksamheten säkerställer en god omsorg, behandling, skolgång till varje barn/ungdom enligt intentioner i Barnkonventionen och aktuell lagstiftning. Du upprättar verksamhetsplan, bedriver systematiskt kvalitetsarbete i enlighet med lagstiftningens krav, fastställer policydokument, utvecklar organisationen, arbetsformer och metoder, marknadsför och representerar Dormsjöskolan samt säkerställer att Stiftelsen och AB Dormsjöskolans resurser används optimalt.

Kvalifikationer
Vi söker en drivande, lösningsorienterad, självständig, nyfiken och engagerad verksamhetschef. Du trivs och är trygg i en ledande roll och uppskattas för din förmåga att motivera och driva en organisation mot gemensamma mål. Du har dokumenterad erfarenhet som chef med tydligt resultatansvar samt erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Du är kommunikativ, flexibel, beslutsför och tycker om att arbeta strategiskt. Du har ett professionellt och prestigelöst förhållningssätt.

Du har relevant akademisk utbildning och tidigare erfarenhet av och ett stort intresse för verksamhetsområdet, arbete inom behandlings- och omsorgsarbete.

Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. B-körkort erfordras.

Upplysningar
Anna Hansson, rekryteringskonsult, Hansson & Partners, 070-695 64 63 eller anna@hnpar.com eller
Martin Ogemar, rekryteringskonsult, Hansson & Partners, 072-237 21 30 eller martin@hnpar.com.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners.
Sista ansökningsdag är 19 augusti, men urval sker löpande.

Du ansöker tjänsten på vår hemsida www.hanssonpartners.com.

Sista ansökningsdag:

2018-08-19 Sök tjänsten